València liderarà un projecte de l’ONU per a monitorar i alentir la propagació del coronavirus a les grans ciutats

La iniciativa permetrà compartir experiències i solucions innovadores contra la pandèmia entre ciutats de tot el món.

L'alcalde de València, Joan Ribó i la vicealcaldessa Sandra Gómez
L'alcalde de València, Joan Ribó i la vicealcaldessa Sandra Gómez / Ajuntament de València

L'Organització de Nacions Unides (ONU) ha triat la ciutat de València per a coordinar un grup de treball de resposta a la pandèmia del coronavirus a través de les noves tecnologies de la informació i la comunicació. La iniciativa pretén “fer un seguiment de l'evolució de la malaltia a la ciutat", "anticipar el comportament" i "alentir la propagació del virus advertint els senyals primerencs, que salvarien innombrables vides", segons ha explicat l’alcalde Joan Ribó.

El projecte s’activarà través de l'Oficina Ciutat Intel·ligent per encàrrec de la Unió Internacional de Telecomunicacions de l’ONU. L’alcalde ha destacat les possibilitats que obri per a València, ja que permetrà "compartir experiències" amb ciutats de tot el món i "beneficiar-se" de “solucions innovadores” contra la pandèmia de Covid-19.

El regidor d'Agenda Digital, Pere Fuset, ha explicat que en l’actualitat l’OCI ha activat diverses iniciatives per a monitorar els efectes de la pandèmia a la ciutat i “proporcionar informació veraç” a la ciutadania sobre “l'evolució del virus i els recursos existents”.

També et pot interessar

stats