València i l’àrea metropolitana segueixen liderant els contagis a la Comunitat Valenciana

Destaca el municipi de Burjassot, que en només catorze dies ha detectat 111 positius.

València i l’àrea metropolitana segueixen liderant els contagis a la Comunitat Valenciana
València i l’àrea metropolitana segueixen liderant els contagis a la Comunitat Valenciana

Les dades que ofereix diàriament la Conselleria de Sanitat Universal deixen veure també quina és la incidència del coronavirus als municipis valencians. Els positius per PCR en els últims catorze dies assenyalen la ciutat de València com la que més contagis ha afegit: 1.202 en les dues últimes setmanes. A molta distància, apareixen Elx, amb 164; Alacant, amb 104; i Castelló de la Plana, amb 71 positius.

La concentració de positius del Cap i Casal s'estén també a l'àrea metropolitana. Crida l'atenció el cas de Burjassot, que ha detectat 111 positius en catorze dies. Després Torrent, amb 92 casos, i Xirivella, amb 60. Apareixen també en aquest grup de més incidència d'infeccions, Dénia, amb 64 i Torrevella, amb 61 nous contagis.

En el segon escaló de positius per PCR en els últims catorze dies continuen apareixent poblacions de l'Horta pròximes a València, com ara Alfafar, amb 45 casos; Paterna, amb 41; Mislata, amb 38; Alaquàs, amb 37; Paiporta, amb 36, i Montcada, amb 34. Les dades de Sanitat Universal també assenyalen Benidorm, amb 36, i la Vila Joiosa, amb 34 contagis en aquestes dues setmanes.

Però les taxes d'incidència relativa també aporten casos curiosos. Vistabella del Maestrat apareix com la població més afectada de la Comunitat Valenciana amb 1.474 casos per 100.000 habitants. No obstant això, cal tindre en compte que aquest poble de l’Alcalatén té 339 habitants i s'han confirmat cinc positius en els últims catorze dies. Un altre cas semblant és Càrcer, que té una incidència de 1.127 casos per cada 100.000 habitants. Aquesta localitat de la Ribera Alta, amb 1.862 habitants, ha confirmat 21 nous contagis en les dues últimes setmanes.

També et pot interessar