València incrementa la vigilància policial als barris amb més presència de Covid-19 a les aigües residuals

El Cabanyal, Algirós, Campanar, Ciutat Vella, l'Eixample i Malilla són els districtes amb més incidència del virus.

València incrementa la vigilància policial als barris amb més presència de Covid-19 a les aigües residuals
València incrementa la vigilància policial als barris amb més presència de Covid-19 a les aigües residuals

Des que va començar el mes d’agost, la Comunitat Valenciana registra un increment continuat dels casos de coronavirus, però aquest creixement no és proporcional en totes les ciutats i pobles valencians. Hui dia, la ciutat de València és l’epicentre dels brots al territori valencià, amb un 33% del total.

Davant d'aquest escenari, l’Ajuntament ha anunciat que incrementarà la vigilància en aquells districtes que tinguen més presència de coronavirus a les aigües residuals. En concret, els 24 punts on s'arrepleguen mostres –els barris del Cabanyal, Algirós, Campanar, Ciutat Vella, l'Eixample i Malilla– són els que presenten més incidència del virus.

A més, València inicia aquest divendres el segon període de 14 dies de mesures restrictives per a controlar la pandèmia, que va anunciar ahir dijous la consellera de Salut Pública, Ana Barceló. Les restriccions són les mateixes que es van acordar el 13 d'agost, com prohibir les reunions familiars o socials de més de 10 persones, fumar al carrer si no es pot mantindre una distància de dos metres, i suspendre la visita a les residències de majors i l'activitat de discoteques i oci nocturn.

Una comissió mixta per a abordar la crisi sanitària

D’altra banda, l'alcalde de València, Joan Ribó, ha proposat crear una comissió mixta Ajuntament-Generalitat per avaluar la posada en marxa d’aquelles mesures que ajuden a “limitar l'expansió de la pandèmia". Segons ha manifestat, és un instrument de coordinació entre administracions mentre dure la crisi sanitària. "Entenem que les mesures sanitàries són totalment necessàries. Ara cal dotar-nos d'una eina de coordinació eficaç entre totes dues administracions", ha agregat.

Ribó ha manifestat que els preocupa la situació a València i l’elevat volum de població que viu a la ciutat, així com el que cada dia hi entra i ix, cosa que fa "més probable la reproducció de rebrots".

També et pot interessar

stats