València homenatja les víctimes de la pandèmia

L’acte també reconeix els seus familiars i tots els serveis que han treballat durant l'estat d'alarma.

Acte cívic de reconeixement i homenatge a les víctimes de la Covid-19
Acte cívic de reconeixement i homenatge a les víctimes de la Covid-19 / Ajuntament de València

L'Ajuntament de València ha celebrat aquest dijous l'acte cívic de reconeixement i homenatge a les víctimes de la Covid-19 i les seues famílies. L’esdeveniment ha reconegut també la labor de tots els serveis municipals i essencials que han estat treballat per a pal·liar els efectes de la pandèmia i durant l'estat d'alarma.

L'acte ha tingut lloc a la plaça de l'Ajuntament i en diferents punts del terme municipal, coincidint amb cadascun dels sectors fallers de la ciutat. La convocatòria és oberta a tota la ciutadania i durant el seu desenvolupament es mantindran les mesures de seguretat necessàries per a evitar possibles contagis de Covid-19.

Durant l’acte ha actuat l'Orquestra Municipal de València, que ha interpretat un rèquiem, i ha inclòs una disparada de pirotècnia, en concret, de “palmeres blanques”. Aquestes s’han disparat de manera simultània des de la plaça de l’Ajuntament i des dels diferents sectors fallers.

L'homenatge s’ha completat amb la il·luminació en blanc de l'edifici consistorial i amb la publicació d'un memorial en la pàgina web municipal en record de totes les persones que han mort a València a causa de la Covid-19.

Puig apel·la a la prudència

Puig apel·la a la prudència

En l’acte han estat presents el president de la Generalitat, Ximo Puig; la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, i el govern de l’Ajuntament de València al complet. Puig ha apel·lat a la prudència de la ciutadania i ha recordat la importància de complir les mesures de seguretat. “Per tot ells hem de mantindre amb tota convicció allò que les autoritats sanitàries ens diuen que hem de fer”, ha dit.

En aquest sentit també s’ha pronunciat Enriqueta Cuchillo, presidenta de l'Associació d'Afectats de la Covid-19 a la Comunitat Valenciana, qui ha demanat a la ciutadania que siga responsable. A més, ha reclamat “reconeixement i justícia” per a totes les víctimes de la pandèmia, “sense maquillatge de les xifres”.

També et pot interessar

stats