València esperarà al juny per a decidir si les Falles seran al juliol

L’Ajuntament comença a retirar la gàbia de les mascletaes de la plaça municipal.

VÍDEO | València esperarà al juny per a decidir si les Falles seran al juliol

L’alcalde de València, Joan Ribó, esperarà al mes de juny per a prendre la decisió final sobre les Falles 2020, la celebració de les quals s’havia ajornat provisionalment des de març a juliol.

“Serà molt més fàcil prendre una decisió al juny” ha declarat l’alcalde a preguntes dels periodistes després de l’anunci de la suspensió dels Sanfermins. Les festes de Pamplona estaven programades del sis al 14 de juliol. Són dates molt paregudes a les que s’han fixat per a l’ajornament de les falles: del 15 al 19 de juliol.

A principi de març el consistori va fixar el 15 de juny per a estudiar amb les comissions falleres la vigència de l’ajornament.

D’altra banda, el consistori ha iniciat aquest dimarts la retirada de la gàbia de protecció de la plaça de l’Ajuntament que s’utilitza per a garantir la seguretat durant les mascletaes, l’última de les quals es va disparar el passat 10 de març.

Així mateix, ha retirat els palets d’arena i graveta que havia repartit entre les comissions per al muntatge de les falles i la protecció de les calçades i paviments. Es tracta de 381 palets amb 400 tones d’arena que conservaven 235 comissions falleres.

També et pot interessar

stats