València destina 5,3 milions a ajudes a autònoms i pimes per a pal·liar les pèrdues per la Covid-19

L’Ajuntament afig quatre milions a les partides que cobreixen la despesa social.

Treballadores del sector tèxtil en una imatge d'arxiu
Treballadores del sector tèxtil en una imatge d'arxiu / À Punt Media

L’Ajuntament de València destinarà 5,3 milions a ajudes a autònoms, pimes i comerços, i afegirà 4 milions més del previstos a la despesa social. Són algunes de les mesures del consistori per a pal·liar els efectes del tancament i les restriccions a què obliga l’estat d’alarma en el teixit empresarial i la ciutadania.

A més, l’Ajuntament suspendrà les taxes a les activitats econòmiques paralitzades, segons ha anunciat l’alcalde de València, Joan Ribó, després de la junta de govern local d’aquest dilluns.

Pel que fa als 5,3 milions addicionals per a les xicotetes empreses, s'ha aprovat incrementar als 4,5 milions la línia d'ajudes a autònoms, pimes i micropimes, injectant 2 milions suplementaris a les partides ja existents d'economia i ocupació. Així mateix, ascendeixen fins a 840.000 euros les ajudes per a crear nous comerços i la consolidació dels existents.

També s’ha aprovat dedicar 2,8 milions més de subvenció a les Falles, fins a un total de 4,6 milions (ja s'havien aprovat 1,8 milions) perquè les comissions puguen abonar els pagaments als proveïdors, que, en definitiva, com ha recordat l'alcalde, són pimes i micropimes.

Més d’un milió per a reforçar l’atenció telefònica

Paral·lelament, s'implementa una partida per al Servei de Tecnologies de la Informació i al Comunicació de l'Ajuntament (Sertic) per import d'1,1 milions per a reforçar atenció telefònica i el teletreball.

Quant al cobrament d'impostos i taxes municipals, s'ha aprovat ajornar el final del període de pagament voluntari de l'IBI i altres impostos i taxes del 30 d'abril al 10 de juliol. Igualment, es tornaran les taxes cobrades per ocupació de via pública de parades al carrer instal·lades amb motiu de les Falles.

A més, l'Ajuntament de València ha sol·licitat al govern d'Espanya que aprove, amb caràcter d'urgència, el decret d'aplicació de romanents, perquè les entitats locals puguen aplicar-los.

També et pot interessar

stats