Valencià convertirà l’avinguda del Port en un “gran passeig” per a vianants

A Pérez Galdós i Giorgeta es reduirà un carril per a ampliar les voreres, mentre que a la plaça de Sant Agustí s’eliminarà la dàrsena central.

En verd, l'avinguda del Port de València, on es recuperarà espai per a vianants
En verd, l'avinguda del Port de València, on es recuperarà espai per a vianants / Google Maps

L’avinguda del Port de València es convertirà en “un gran passeig cap a la mar”, on el vehicle privat no tindrà preferència. És una de les propostes que contempla el pla de conversió en zona de vianants de la ciutat, que ha anunciat la vicealcaldessa de València i regidora de Renovació Urbana, Sandra Gómez.

El de l’avinguda del Port no serà l’únic canvi significatiu de l’espai urbà. A Pérez Galdós i Giorgeta s’eliminarà un carril de circulació per sentit per a ampliar les voreres fins als quatre metres. A més, el carril bus tindrà una amplària de 4,20 metres i serà compartit amb un carril bici unidireccional en cada sentit.

Així mateix, a la plaça de Sant Agustí s’eliminarà la dàrsena central, que està en desús, amb la finalitat de guanyar “un gran espai per als vianants” i convertir la cruïlla “en una veritable plaça”. Cal assenyalar que, ben a prop, la plaça de l’Ajuntament ja està immersa en les obres de zona per a vianants i també al carrer de Colom s’està guanyant espai per als qui vagen a peu.

Camí cap a les platges “sense destruir cap barri”

Respecte a la transitada avinguda del Port, Gómez ha apuntat que “per fi, València tindrà un gran passeig cap a les platges sense destruir cap barri”. En aquest sentit, ha afegit que es recuperarà “una part important d’aquest espai ampliant voreres, perquè puguen gaudir d’aquest passeig els veïns i veïnes”.

Amb el pla de conversió en zona de vianants de la ciutat es pretén recuperar espais públics, en especial per als vianants i pensant en després de la pandèmia. “Caminem cap a una ciutat més amable i verda, i això passa per recuperar el nostre espai públic. Si abans de la Covid-19 recuperar espai públic era important, ara és imprescindible en la ciutat que ve”, ha declarat la regidora de Renovació Urbana.

També et pot interessar

stats