València i Alacant acumulen més de 60 sancions a establiments des de l’entrada en fase 1

Poblacions turístiques com Dénia, Benidorm o Torrevella detecten visitants d’altres províncies que es boten les mesures de l’estat d’alarma.

Una agent de la Policia Nacional realitza tasques de control a la platja de la Malva-rosa el passat 22 de maig
Una agent de la Policia Nacional realitza tasques de control a la platja de la Malva-rosa el passat 22 de maig / Kai Försterling (Efe)

Des de l’entrada en la fase 1, 42 establiments de València han sigut sancionats, la majoria per incompliment de l’aforament de les terrasses. Aquestes sancions han sigut especialment sonades en fer-se viral un vídeo de la Marina de València on es veia una multitud de gent passejant sense protecció, asseguda a les terrasses sense guardar la distància mínima de dos metres i en grups de més de deu persones.

El Consorci València 2007, que gestiona l'espai, ha revocat aquest dilluns els permisos d’ampliació de les terrasses a quatre locals que les havien sol·licitades però van incomplir les restriccions. I aquesta problemàtica no es limita únicament a València, sinó que s’ha traslladat a les localitats costaneres. “El cap de setmana hem vist imatges d’irresponsables que ens poden fer retrocedir i que seran sancionats. El mar ens crida a tots, però l’ús de les platges queda restringit únicament a passejos”, ha recordat la delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero.

Poblacions turístiques com ara Benidorm, Torrevella o Dénia ja han detectat i han interceptat visitants d’altres províncies que s’han botat les mesures de l’estat d’alarma. A la capital de la Marina Alta s’han interposat només aquest diumenge 22 sancions. Les autoritats han identificat residents de Madrid, la majoria jubilats amb apartaments, que s’han traslladat a Dénia per a establir-se en la segona residència. Molts altres venien de València, un viatge més curt, però tampoc permés.

A Alacant, la Policia Local ja ha tancat tres bars i n’ha sancionat 17 més, la majoria per excés d’aforament, durant el primer cap de setmana de l’obertura d’establiments d’hoteleria i restauració.

També et pot interessar

stats