Les vacunes i proves de Covid-19 estaran exemptes de l'IVA

El govern espanyol encara no treballa en la implementació de la jornada laboral de quatre dies.

Les vacunes i proves de Covid-19 estaran exemptes de l'IVA
Les vacunes i proves de Covid-19 estaran exemptes de l'IVA

La ministra d'Hisenda i portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha explicat, després de la reunió del Consell de Ministres, que les vacunes i proves de la Covid-19 estaran exemptes de l'IVA. Així ho ha anunciat després que els governs de la Unió Europea aprovaren aquest dilluns una modificació de les normes comunes sobre l'IVA perquè estigueren exemptes del gravamen fins al 31 de desembre de 2022.

A més ha recordat que les vacunes seran gratuïtes per als ciutadans i administrades pel Sistema Nacional de Salut i, segons els grups als quals es pertanga, s'anirà realitzant una crida a totes les persones per part de les administracions sanitàries.

No obstant això, Montero ha destacat la necessitat que els ciutadans continuen mantenint les mesures contra la Covid-19 i s'ha mostrat confiada en la contínua reducció dels casos de contagi en les pròximes setmanes.

La setmana laboral de quatre dies no està sobre la taula

Un altre dels assumptes sobre els quals ha parlat María Jesús Montero és sobre la implementació de la jornada laboral de quatre dies. La ministra ha explicat que no és un tema que estiga entre les prioritats del govern.

Montero ha emfatitzat que es travessa una pandèmia sanitària amb "increïbles conseqüències econòmiques" i que la prioritat del govern és tornar a les taxes de creixement prèvies i establir "un marc d'estabilitat" perquè els inversors "decidisquen vindre a Espanya".

La setmana passada, el vicepresident del govern espanyol, Pablo Iglesias, va dir que l'executiu estava explorant la reducció de la jornada laboral en el marc del diàleg social, fet que segons la ministra de Treball, Yolanda Díaz, forma part del programa de govern de coalició.

També et pot interessar

stats