Les vacunes desenvolupades a Oxford i a la Xina són segures i generen anticossos contra la Covid-19

Aquestes dues investigacions es troben entre les principals candidates per a fer front a una pandèmia que ha causat més de 600.000 morts.

Imatge d'arxiu d'una mostra d'una vacuna
Imatge d'arxiu d'una mostra d'una vacuna / Dado Ruvic (Reuters)

La vacuna experimental contra la Covid-19 anomenada Azd1222, i desenvolupada per AstraZeneca i científics de la Universitat d'Oxford, és segura i produeix una resposta immunitària en assajos clínics en les primeres etapes en voluntaris sans, segons revelen els resultats de les primeres fases de l'estudi, divulgades aquest dilluns.

Segons aquests resultats, la vacuna no ha provocat cap efecte secundari greu i ha generat una resposta immunitària d'anticossos i cèl·lules T, d'acord amb els primers resultats dels assajos publicats en la revista mèdica The Lancet.

La mateixa revista també publica aquest dimarts que un assaig de fase 2 d'una vacuna candidata desenvolupada per Ad5, a la Xina, ha trobat que és segura i indueix una resposta immunitària. En aquesta segona fase els investigadors buscaven els possibles efectes secundaris i cap dels participants va ser exposat al virus.

Aquestes dues investigacions es troben entre les principals candidates a convertir-se en vacunes contra una pandèmia que ha causat més de 600.000 morts en tot el món, juntament amb altres en assajos d'etapa intermèdia i tardana.

També et pot interessar

stats