La vacunació al personal d'atenció primària començarà la setmana vinent

La Conselleria de Sanitat preveu haver administrat la primera dosi a totes les residències entre dilluns i dimarts que ve.

La segona remesa amb altres 31.000 vacunes de Pfizer ha arribat sense incidències
La segona remesa amb altres 31.000 vacunes de Pfizer ha arribat sense incidències

La consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, ha anunciat que a partir de la setmana que ve, entre l'11 i el 12 de gener, començarà la vacunació del personal sanitari als centres d'atenció primària. Segons ha traslladat al president de la Generalitat, Ximo Puig, en una reunió que han mantingut aquest dilluns per a avaluar l'evolució de la pandèmia, només autoritze l'Agència Europea del Medicament la vacuna de Moderna i se'n pose en marxa la distribució del nou fàrmac, començarà a administrar-se al personal sanitari dels hospitals. El col·lectiu inclou el segon grup de vacunació i se'ls anirà subministrant en funció de la disponibilitat de dosis que hi haja.

La Comunitat Valenciana reprén aquest dilluns la campanya de vacunació contra el coronavirus després que haja rebut ja el segon enviament de 31.000 dosis de la vacuna de Pfizer-BioNTech. La consellera Barceló ha confirmat que la nova remesa ha arribat "puntualment" als aeroports i que s'ha distribuït entre els tres punts logístics habilitats a cada demarcació: 10.000 a la d'Alacant, 5.000 a la de Castelló i 16.000 a la de València. Amb l'excedent del primer lot, ja que la primera setmana de campanya la Conselleria de Sanitat només va administrar 5.000 dosis de les 31.000 que tenia, a causa dels dies festius de Cap d'Any i el cap de setmana, a hores d'ara hi ha vora 57.000 vacunes disponibles per a les residències valencianes.

En la trobada d'aquest dilluns, Barceló li ha confirmat al cap del Consell que el calendari de vacunació avança com està previst al territori i s'espera que, entre dilluns i dimarts de la setmana que ve, ja s'haurà inoculat la primera dosi de la vacuna de Pfizer a totes les persones residents i el personal dels geriàtrics, així com dels centres de persones amb diversitat funcional. L'administració de la segona, segons ha precisat, es farà a partir del 21 de gener.

Els terminis amb què treballa el Consell comporten que l'1 de març, aquests dos espais estaran ja immunitzats contra el virus, amb les dues dosis necessàries inoculades, segons va avançar la vicepresidenta, Mónica Oltra, la setmana passada. La campanya de vacunació a la Comunitat Valenciana va començar el passat 27 de desembre en set residències. Des d'aleshores, ha confirmat la Conselleria de Sanitat, el programa s'està desenvolupant "amb normalitat".

També et pot interessar

stats