La vacunació contra la Covid-19 no deixa efectes secundaris destacats a la Comunitat

La Conselleria de Sanitat remarca la normalitat del procés de vacunació, que està avançant sense imprevistos.

Un sanitari prepara una vacuna
Un sanitari prepara una vacuna / Reuters

L'anunci de l'arribada de la primera vacuna contra la Covid-19, el passat novembre, va disparar les borses arreu del món. I a pesar del consens internacional que l'inici del procés de vacunació és el principi del fi de la pandèmia, no han faltat tampoc recels entre alguns ciutadans davant d'aquesta vacunació massiva. A la Comunitat Valenciana ja s'han administrat 86.927 dosis de la vacuna de Pfizer en residències i entre personal sanitari, en dades d'aquest diumenge. I la vacunació està avançant sense efectes secundaris remarcables, segons confirma la Conselleria de Sanitat.

La Conselleria explica també que la farmacovigilància s'ha reforçat en tot Espanya davant d'aquest procés de vacunació massiva perquè es tracta d'una vacuna nova i també per la expectació pública que ha despertat. I agrega que el seguiment apunta a la normalitat.

Quan es va iniciar el procés de vacunació, el passat 27 de desembre, els experts i responsables sanitaris advertiren que la vacuna Pfizer pot produir uns efectes secundaris molt similars als d’altres vacunes, com ara febre, fatiga, mal de cap, refredat i dolor muscular. De fet, el prospecte de la vacuna, que es pot trobar al web del Ministeri de Sanitat menciona aquests efectes també com a "molt freqüents".

També et pot interessar

stats