La vacunació comença diumenge a la Comunitat Valenciana amb 800 persones de set residències

Els municipis triats són Borriana, Almassora, Sant Vicent del Raspeig, Sant Joan d'Alacant, Rafelbunyol, Torrent i Benissanó.

Vacuna contra el coronavirus de Pfizer
Vacuna contra el coronavirus de Pfizer / Efe.

La Comunitat Valenciana iniciarà aquest diumenge la vacunació contra la Covid-19 amb 800 residents i personal sanitari de set residències de les tres províncies i es preveu que concloga al març el primer període. Així ho han assegurat aquest dimecres fonts de la Conselleria de Sanitat. Els municipis triats són Borriana, Almassora, Sant Vicent del Raspeig, Sant Joan d'Alacant, Rafelbunyol, Torrent i Benissanó.

A partir del dilluns, la Comunitat Valenciana començaran a rebre unes 30.000 dosis setmanals de la vacuna de Pfizer. D'aquesta manera, es calcula que a mitjan març s'haurà acabat de vacunar amb les dues dosis contra la Covid-19 les 188.000 persones del primer grup, on figuren residents, personal sanitari de primera línia, la resta de la plantilla sanitària i grans dependents.

Cada residència ha de tindre dos infermers i un metge per a la vacunació. La Conselleria de Sanitat aportarà el personal que falte, a més d'un coordinador que supervisarà el procés. En aquesta primera fase de vacunació no es preveu un increment del personal sanitari.

Una vacunació molt esperada, ja que el risc és extrem en vespres de Nadal. La incidència a la Comunitat Valenciana arriba als 309 casos per cada 100.000 habitants i supera per primera vegada la barrera dels 300. Els últims 8 dies aquest indicador ha pujat un 60% i s'ha superat els 4.000 mil brots. La corba de contagis continua pujant, 2.421 en les últimes hores, i 34 morts.

Comença la distribució de la vacuna de Pfizer

Els primers camions amb les vacunes de Pfizer contra el coronavirus han començat a eixir des del laboratori que l'empresa té a Puurs, a uns 35 quilòmetres al nord de la capital de Bèlgica, Brussel·les. Ho han fet per a començar la distribució a tot Europa i que arribe a temps perquè els països puguen iniciar el programa de vacunació els dies acordats. En total, la companyia enviarà 650.000 dosis a Espanya.

Els camions estan equipats perquè les vacunes es conserven a la temperatura correcta mentre arriben a la destinació. Les vacunes aguanten sis mesos a temperatures inferiors a 70 graus sota zero i cinc dies en neveres convencionals.

A Espanya l'estratègia de vacunació s'acordarà en la reunió d'aquesta vesprada entre el govern i les comunitats autònomes en el Consell Interterritorial de Sanitat.

També et pot interessar

stats