La vacuna de Moderna comença la seua distribució aquest dimecres

Illa anuncia també que la farmacèutica AstraZeneca ha demanat a la UE llum verda per a la seua vacuna.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, aquest dimarts
El ministre de Sanitat, Salvador Illa, aquest dimarts / Ballesteros

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat aquest dimarts, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, que Espanya ja ha rebut més d'un milió de dosis de la vacuna de Pfizer i ha anunciat que s'han rebut 35.700 dosis de la vacuna de Moderna. Illa ha assegurat que demà dimecres i dijous de matí es distribuiran entre les comunitats autònomes. En total, es rebran 599.500 dosis en les pròximes setmanes. El ministre ha detallat que l'última setmana de gener es rebran 52.000 dosis, la primera de febrer 127.900, i 383.900 dosis al llarg de la tercera setmana de febrer.

Illa anuncia també que la farmacèutica AstraZeneca ha demanat a la UE llum verda per a la seua vacuna a Europa. El ministre ha afegit que cal esperar la decisió de l'Agència Europea del Medicament, però ha afegit que Espanya està preparada per a rebre aquesta vacuna.

Illa ha recordat que ja hi ha 406.091 persones que han rebut la primera dosi, poc més de la meitat de les dosis rebudes. El govern preveu que totes les residències hagen rebut en acabar la setmana la primera dosi. I el 18 de gener, la primera persona que va rebre una dosi de la vacuna, Araceli Hidalgo, en rebrà la segona.

També et pot interessar

stats