La UV ret homenatge en línia a l’humanista Lluís Vives en els 480é anys de la seua mort

L'acte, que es pot veure a través del canal de YouTube de La Nau, consisteix en lectures de fragments de textos del filòsof valencià.

La Universitat de València reserva el seu lloc més noble al claustre a Lluís Vives
La Universitat de València reserva el seu lloc més noble al claustre a Lluís Vives / Europa Press

La Universitat de València celebra aquest dimecres un acte en memòria de l'humanista Joan Lluís Vives, coincidint amb l'aniversari de la seua mort, el 6 de maig de 1540. En aquesta ocasió, a causa de la Covid-19, serà en línia.

Cada any en aquest dia es lligen els seus textos i depositen una corona de llorer a l'estàtua d'un dels valencians més universals, que presideix el claustre de la UV, al Centre Cultural La Nau. Però, davant de la impossibilitat de fer-ho d'aquesta manera, enguany l'acte commemoratiu es fa a través del canal de YouTube de La Nau i es difondrà per les xarxes socials del centre.

Així, l'acte consisteix en lectures de fragments de textos del filòsof valencià. En les intervencions participen diversos membres de la comunitat universitària.

Vives tampoc va ser alié a les epidèmies. De fet, sa mare, Blanca o Blanquina, va morir afligida de pesta al setembre del 1508, quan tenia vora 35 anys.

La Universitat de València és l'única al món que ha decidit reservar el seu lloc més noble al claustre a un estudiant, ja que Vives va ser alumne d'aquesta institució acadèmica, però no va ser professor.

També et pot interessar

stats