Utiel, Algemesí, Requena i Borriana, els municipis amb major taxa de contagis en les últimes dues setmanes

Els departaments de Requena i la Ribera lideren en casos durant la desescalada però els positius diaris cauen a totes les comarques.

Imatge de portada: Taxa de contagis en els últims catorze dies

Només dotze municipis de la Comunitat Valenciana han registrat cinc o més casos de coronavirus en els últims catorze dies, segons les dades per localitats publicades per la Conselleria de Sanitat amb data del 27 de maig. En xifres absolutes són, per orde de més a menys positius, València (52), Alacant (24), Castelló de la Plana (19), Elx (16), Utiel (8), Borriana (7), Algemesí (7), Villena (6), Alzira (5), Benidorm (5), Requena (5) i Vila-real (5). En tots els casos, aquesta incidència és molt menor que la registrada en les dues setmanes anteriors, fet que posa en evidència la baixada generalitzada de l'epidèmia a totes les comarques.

Si tenim en compte la població, els quatre municipis valencians on el coronavirus segueix més viu són Utiel, Algemesí, Requena i Borriana. Es tracta de les úniques localitats de tota la Comunitat Valenciana on la taxa de contagis per cada 100.000 habitants supera el 2. En aquest balanç no s'han inclòs els municipis amb menys habitants perquè en aquests pobles menuts un sol cas positiu fa que la taxa siga molt elevada.

A Utiel i Requena, distanciades a només 20 quilòmetres dins de la mateixa comarca, la taxa de contagis per cada 100.000 habitants és del 6,9 i el 2,5, respectivament. Aquest departament de salut, que atén una població prou dispersa de 51.489 persones, és el que més contagis de Covid-19 per habitant registra a la Comunitat Valenciana: 916,7 casos per cada 100.000 habitants. De fet, des de l'inici de la crisi sanitària, ha sigut l'àrea amb més incidència de la malaltia, en bona part per l'impacte que ha tingut en algunes residències de majors.

En el cas d'Algemesí (Ribera Alta), la taxa de contagis en aquests últims quinze dies és de 2,47, mentre que a Borriana (Plana Baixa) a penes supera lleugerament el 2.

Pel que fa als departaments de salut, el de Requena continua sent a hores d'ara el que presenta una taxa més elevada de contagis entre el 13 i el 26 de maig, concretament 3,30, i 17 positius confirmats per PCR. El seguixen el de la Ribera, amb una taxa d'1 i 26 contagis; i la Plana, amb una taxa de 0,85 i 16 casos.

El 35% dels municipis valencians, sense casos

D'acord amb les dades per municipis de la Generalitat,188 poblacions de la Comunitat Valenciana (el 35%) no ha diagnosticat cap cas de Covid-19 en els últims catorze dies. S'ubiquen a les comarques de l'Alcalatén, l'Alt Maestrat, l'Alt Millars, l'Alt Palància, el Racó d'Ademús i els Serrans. Són comarques de l'interior i el nord valencià, que a finals de 2019 registren 68.273 habitants, segons el padró de la Generalitat. És a dir, l'1,36% de la població valenciana. D'altra banda, no hi ha cap comarca del sud que no haja comptabilitzat almenys un cas durant el període analitzat.

Totes aquestes dades es poden consultar en línia en el cercador que ha habilitat la Conselleria de Sanitat.

També et pot interessar

stats