Usuaris de rodalia denuncien que les cancel·lacions de trens impedeixen mantindre la distància de seguretat

L’última supressió s’ha produït aquest divendres, quan no ha circulat el comboi de les 6:50 hores de la línia C2.

Passatgers d'un tren de rodalia, aquest divendres
Passatgers d'un tren de rodalia, aquest divendres / @IndignatsRenfe

Usuaris dels trens de rodalia han denunciat, a través de la plataforma Indignats amb Renfe, que les cancel·lacions dels trens que s’estan produint durant les últimes setmanes obliguen a agrupar un nombre més gran de gent a l’interior dels combois. L’última supressió s’ha produït aquest divendres, quan no ha circulat el tren de les 6:50 hores de la línia C2, des de Xàtiva a l’Estació del Nord de València.

El portaveu de la plataforma, Samuel Martínez, ha explicat que la cancel·lació d’un tren, i més en hora punta, implica que el següent porta el doble de la capacitat habitual, posant en risc la salut dels passatgers. A més, ha assegurat que l’acumulació de gent no es dona únicament a l’interior dels trens, sinó també a les plataformes de les estacions, quan fa dues setmanes no funcionaven les màquines de venda de bitllets i es van formar cues a les taquilles. També ha destacat la importància de mantindre la distància social, sobretot en aquests moments en els quals s’estan produint rebrots de Covid-19 en algunes localitats del territori.

Per la seua banda, des de Renfe han explicat que en cap tren s’està superant el límit de capacitat de viatgers. Així, han afirmat que es fa un recompte diari dels usuaris i usuàries en les diverses línies de rodalia i que no se superen els 170 viatgers per tren, mentre que el límit de capacitat dels vehicles s’estableix en 360 places. Finalment, Renfe recorda l'ús obligatori de la mascareta a l’interior dels trens per a garantir la seguretat dels viatgers.

També et pot interessar

stats