Els usuaris de les residències podran eixir per Nadal a un únic domicili

Igualtat ultima un protocol que preveu també que les persones que viuen als centres podran eixir sense pernoctar durant les festes.

VÍDEO | Els usuaris de les residències podran eixir per Nadal a un únic domicili

El Consell ultima un protocol que regularà les eixides de les persones majors de les residències durant les festes de Nadal. Si fa uns dies la patronal valenciana del sector (Aerte) demanava en la televisió pública valenciana un protocol comú durant Nadal, aquest matí el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la vicepresidenta i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, han assegurat que el document es presentarà aquesta setmana. El protocol preveu eixides d'un dia i estades fora del centre de fins a una setmana.

Entre les mesures, el Consell ha anticipat que les eixides estaran permeses a un únic domicili per a mantindre la bambolla de convivència i evitar contagis. Les persones que viuen en residències també podran fer eixides sense pernoctar durant les festes de Nadal, han ampliat. La condició és que estiga restringida a un únic nucli de convivència per a minimitzar els riscos. Aquesta és una de les mesures del protocol en què treballa la Conselleria d'Igualtat i que es farà públic aquesta setmana. Les eixides, en qualsevol cas, s'autoritzaran sempre que ho permeta la situació epidemiològica de l'entorn de la residència, i en tornar al centre se'ls farà una PCR i hauran de passar 10 dies en aïllament preventiu.

Per la seua part, els residents de centres de majors, de centres de diversitat funcional o de salut mental també podran eixir de vacances per Nadal. Ho hauran de sol·licitar amb antelació, l'eixida serà d'un mínim de set dies i només podran anar a un únic domicili per a mantindre la bambolla de convivència estable i evitar els contagis. A la tornada a la residència s'hauran de fer una PCR i estar 10 dies aïllats.

Oltra també ha detallat que l'esborrany del protocol inclou diferents restriccions en funció del nivell d'alerta i la situació epidemiològica de l'entorn del centre.

També et pot interessar

stats