La UPV torna a les classes presencials després del brot de la residència Galileo Galilei

El campus de Vera ha funcionat en línia durant 15 dies per l'alt nivell de positius registrats al col·legi major.

VÍDEO | La UPV torna a les classes presencials després del brot de la residència Galileo Galilei

El campus de Vera de la Universitat Politècnica de València (UPV) reprén la formació presencial, després d'estar dues setmanes fent les classes per Internet. La institució va decidir passar a funcionar en línia per a facilitar les tasques de rastreig i contenció del macrobrot originat al Col·legi Major Galileo Galilei, amb 168 positius.

Els 25.000 estudiants del campus han tingut docència telemàtica des del diumenge 4 d'octubre; la universitat i les autoritats sanitàries van suspendre les classes presencials i van decidir fer-les telemàtiques a causa de l'alt nivell de positius en coronavirus que s'estaven registrant entre els estudiants. Els contagis es relacionen amb un festa no autoritzada que es va celebrar al terrat del col·legi major, en què no es van respectar la distància de seguretat ni l'ús obligatori de la mascareta.

Salut Pública ha fet més de 700 proves PCR entre els residents del Galileo Galilei i els universitaris i professors de la UPV. Finalment, només 61 dels 168 contagis confirmats han sigut entre l'alumnat i el personal d'aquesta universitat, i els 107 restants s'han repartit entre estudiantat de la Universitat de València, la Universitat Catòlica i el CEU San Pablo.

El rector de la universitat, Francisco Mora, ha anunciat expedients informatius per als estudiants que van incomplir el codi de convivència intern. El centre es considera el gran perjudicat per la suspensió de les classes presencials i ha insistit en la seua importància.

Es reprenen les pràctiques en centres sanitaris

Després de decretar una suspensió de deu dies de les pràctiques universitàries en centres sanitaris (del 6 al 16 d'octubre), demà es preveu que es reprenguen les activitats formatives. Aquesta suspensió també es va decretar després de detectar que 25 alumnes dels graus de ciències de la salut estaven afectats pel brot del Galileo Galilei. Sense cap pròrroga a la vista, demà es preveu que les pràctiques en centres sanitaris tornen a la normalitat.

També et pot interessar

stats