La UPV obrirà expedients informatius als estudiants que no s'hagen comportat d’acord amb el codi de convivència

Pascual evita concretar la xifra exacta de positius, però apunta que hi ha estudiants afectats d'altres universitats.

Carolina Pascual, aquest dilluns, en roda de premsa.
Carolina Pascual, aquest dilluns, en roda de premsa.

La consellera d'Innovació i Universitats, Carolina Pascual, ha explicat aquest dilluns en roda de premsa que a banda del brot de la residència Galileo Galilei hi ha altres "brots independents". Com a mesura de prevenció i per a evitar l'expansió d’aquests casos, s'ha decidit suspendre les classes presencials. Pascual ha afegit que encara no es coneixen tots els resultats de les proves realitzades, però la xifra de positius, ha dit, és alta. La consellera ha evitat concretar les dades i ha remés a la Conselleria de Sanitat Universal. Sí que ha recordat que s'han realitzat 700 PCR i se n’ha triat més de 200. També ha anticipat que entre els afectats hi ha estudiants d'altres universitats.

Pascual també ha assenyalat que si hi ha alguna sanció, serà la Conselleria de Justícia la que haurà de valorar si cal imposar algun tipus de sanció. La consellera tampoc no ha volgut avançar quan es podran reprendre les classes presencials i ha deixat en mans de Sanitat Universal la decisió última.

Per la seua banda, el rector de la Politècnica, Francisco Mora, ha assenyalat que obrirà expedients informatius als estudiants que no s'hagen comportat seguint el codi de convivència intern. Ha remarcat que primer hauran d'estudiar cada cas abans de prendre altres decisions. El rector i la consellera han remarcat que la gran majoria dels universitaris es comporten de forma correcta.

30.000 estudiants i una minoria "irresponsable que fa un dany brutal"

Durant la roda de premsa, Mora ha explicat que la UPV té vora 30.000 estudiants i que encara que el percentatge d'alumnes que es comporta de forma irresponsable siga reduït, fa un dany "brutal". El rector assegura que molts estudiants estan "molt molestos". També ha recordat l'esforç fet per a preparar el campus i el treball de milers de persones, que ha permés passar a l'educació en línia en unes hores.

Mora també ha deixat clar que la residència Galileo Galilei és privada i la seua gestió és aliena a la universitat. El rector ha mostrat sorpresa per les festes que s'han celebrat al centre, però diu que els gestors asseguren que les desconeixien.

Cinc casos més en un departament

A preguntes dels periodistes, el rector de la UPV ha remarcat que de moment se suspenen totes les activitats presencials: esports, biblioteca o classes. Mora també ha afegit que hi ha 5.000 treballadors al campus i que dins aquest grup hi ha positius d'origen social des de l’inici de setembre que s'han anat gestionant bé. A més, ha comentat que en un departament hi ha unes cinc persones en un brot que no té a res a veure amb el de la Galileo Galilei i ha portat a fer proves a tot el departament.

També et pot interessar

stats