La UPV desenvolupa una app perquè els esportistes eviten les zones amb més afluència durant el desconfinament

L’equip també ha desenvolupat una eina per a organitzar l’eixida dels xiquets i xiquetes.

La UPV desenvolupa una app perquè els esportistes eviten les zones amb més afluència durant el desconfinament

Des de fa pocs dies es pot eixir a fer esport i passejar en determinades condicions i franges horàries. Tanmareix, i malgrat la divisió horària, en ocasions s’han pogut veure algomeracions de gent. Per a evitar-ho, un equip de la Universitat Politècnica de València ha desenvolupat una aplicació col·laborativa per a planificar les eixides per a fer esport.

Es diu RunCloud i funciona de manera ben senzilla, ja que no requereix registrar-se. “El funcionament de l’app està automatitzat. Només cal acceptar l’ús de dades de geolocalització i la posició de l’usuari es mostra en el mapa. De seguida es poden veure altres usuaris que estan emprant l’app en aquell moment”, explica Victoria Barbeta, estudiant del Màster en Enginyeria Geomàtica i Geoinformació i una de les desenvolupadores.

L’aplicació crea un mapa de calor en temps real, i apareix roja la zona en què hi ha una gran densitat d’usuaris, la qual cosa permet programar les eixides esportives en les diferents fases de la desescalada i evitar les grans concentracions de gent. Una vegada l’usuari ix de l’aplicació deixa de compartir automàticament la ubicació i només rep la ubicació de les posicions dels usuaris actius que es troben a menys de dos quilòmetres de la seua localització.

També una app per a les eixides de xiquets

L’equip de la UPV també ha desenvolupat una aplicació per a programar les eixides dels xiquets i les xiquetes. Es diu 1KmKids i funciona de manera senzilla. Primer, s’obtenen les coordenades del domicili a través de GPS i es passen a un mapa, on es marca amb un cercle l’espai que abasta un quilòmetre. En cas d’eixir-se'n del cercle, el telèfon comença a vibrar.

Es poden trobar els enllaços de descàrrega de les aplicacions al web de la UPV, en les xarxes socials de Geomàtica UPV o en el web de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Geodèsica, Cartogràfica i Topogràfica.

També et pot interessar

stats