Uns 11.000 espanyols en l'estranger han pogut tornar a casa

El govern espanyol confia a poder repatriar a 5.000 ciutadans més en els pròxims dies.

Uns 11.000 espanyols en l'estranger han pogut tornar a casa
Uns 11.000 espanyols en l'estranger han pogut tornar a casa

Ja són 11.000 els espanyols i espanyoles que han pogut tornar a casa des que van començar les restriccions i els tancaments de fronteres per a frenar la pandèmia del coronavirus. El Ministeri d'Afers Estrangers, les ambaixades, els consulats i la Policia Nacional han col·laborat perquè en els últims dies hagen puguen ser recuperarts. El govern espanyol confia en poder retornar a 5.000 ciutadans espanyols aquests pròxims dies.

Segons ha explicat la Policia Nacional en la roda de premsa posterior a la reunió del comité tècnic de gestió del coronavirus, les gestions realitzades han possibilitat la tornada de 262 espanyols des de l’Argentina; 347, des de l’Equador; 106, des de Gàmbia; 460, des d’Itàlia; 359, des del Perú i 9.500, des del Marroc.

Més de 3.000 militars en 203 ciutats

En el dia 12 de confinament per a reduir els contagis de coronavirus, l’exèrcit s'ha despelgat desplegat en 203 ciutats de tot l’Estat, amb un total de 3.111 efectius. Hi fan tasques de desinfecció d’instal·lacions, com ara hospitals i en 154 residències, garanteixen la seguretat en centrals nuclears i ajuden a muntar els hospitals de campanya.

En les últimes 24 hores, la Policia Nacional ha detingut 73 persones (en total, des que es va declarar l’estat d’alarma, hi ha 557 persones arrestades). El director adjunt de la Policia Nacional, José Ángel González, ha qualificat de falses les informacions en xarxes socials que apunten a l’augment durant el confinament dels índexs de violència de gènere. “De fet, ha baixat respecte del mateix període de l’any passat, igual que les dades de delinqüència”, ha afegit.

Per la seua banda, la Guàrdia Civil ha destacat el comportament exemplar de la ciutadania encara que persisteixen algunes conductes irresponsables que ha portat a la detenció de 29 persones i a posar 6.500 denúncies per transgredir el compliment de les mesures de l’estat de l’alarma.

Es prorroga la prohibició de l’entrada de ferris i creuers procedents d’Itàlia

María José Rallo, des del Ministeri de Transports, ha destacat que es mantenen uns nivells de mobilitat que ja és difícil reduir i ha donat com a dada el 10% de la utilització dels trens de rodalia a València o Barcelona.

Així mateix, una nova orde ministerial d’aquest dijous prorroga la prohibició d’entrada de ferris o creuers que provinguen d’Itàlia.

També et pot interessar

stats