Les universitats es reuneixen amb el ministre per a conèixer com queden les taxes universitàries

Castells presentarà la proposta de preus de les matrícules després de derogar el sistema de forquetes.

El campus de la Universitat Jaume I de Castelló en una imatge d'arxiu
El campus de la Universitat Jaume I de Castelló en una imatge d'arxiu / À Punt

Els representants de les universitats espanyoles i el ministre de l’àrea, Manuel Castells, es reuneixen aquest dijous per a abordar la reforma de les taxes universitàries i la derogació del sistema de forquetes per als preus de les matrícules, que va aprovar el dimarts el govern.

En la Conferència General de Política Universitària, Castells presentarà l’eliminació del sistema de forquetes per als preus de les matrícules públiques, que persegueix reduir l’import de la primera matrícula dels estudis de grau.

El Consell de Ministres del passat dimarts va aprovar anul·lar el sistema de forquetes per als preus de les matrícules, que va aprovar el PP el 2012, perquè, segons l’executiu actual, aquest sistema va augmentar un 17% el preu mitjà del crèdit universitari i va perjudicar els estudiants, sobretot els que estaven en situacions econòmiques més vulnerables.

A més, el sistema per a establir les taxes, ara derogat, va augmentar la disparitat entre comunitats, de manera que els crèdits de primera matrícula d’un grau universitari són el triple de cars a Catalunya que a Andalusia o Galícia.

D’altra banda, Manuel Castells, també acudeix aquest dijous al Congrés per a explicar les mesures adoptades durant la crisi sanitària en l’àmbit de la seua competència.

També et pot interessar

stats