Les universitats públiques valencianes reprendran la docència híbrida l'1 de març

Després d'un mes sense a penes activitat presencial, la millora de la situació epidemiològica permetrà reobrir els campus.

Diversos alumnes caminen en el campus de la UPV
Diversos alumnes caminen en el campus de la UPV / Europa Press

Després d'un mes sense pràcticament activitat presencial als campus, les cinc universitats públiques de la Comunitat Valenciana han acordat amb la Generalitat que reprendran el model de docència híbrida a partir de l’1 de març, segons ha informat en un comunicat la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital. És aleshores quan està previst que es comencen a flexibilitzar les restriccions sanitàries decretades per l'empitjorament de la pandèmia al País Valencià.

Les rectores i els rectors de la Universitat Jaume I de Castelló (UJI), la Universitat de València (UV), la Universitat Politècnica de València (UPV), la Universitat d'Alacant (UA) i la Universitat Miguel Hernández d'Elx (UMH) han constatat aquest dijous, en una reunió amb la consellera d'Universitats, Carolina Pascual, una millora de la situació epidemiològica, que en els últims dies presenta una tendència consolidada la baixa.

El 26 de gener, les cinc universitats van acordar amb el Consell reduir al mínim la presència d’alumnes durant el mes de febrer i tornar a avaluar la situació més avant, d’acord amb l’evolució de la crisi sanitària. Tenint en compte els últims indicadors de la pandèmia a la Comunitat Valenciana, en la reunió d'aquest dijous s'ha acordat reprendre, a partir del dilluns 1 de març, el model de docència híbrida que cada centre tinguera previst i aprovat per al segon quadrimestre del curs 2020-2021, combinant les modalitats presencial i a distància.

Igualment, assenyala la Conselleria dirigida per Carolina Pascual, s'aplicarà el pla de contingència establit i implementat per cada universitat per a “continuar mantenint la seguretat en les instal·lacions i preservar la salut de la comunitat universitària”.

També et pot interessar

stats