Les universitats públiques valencianes reduiran la presencialitat al mínim des de dilluns i durant tot febrer

Els centres reduiran l’assistència presencial a les activitats imprescindibles, com les pràctiques formatives.

Una classe presencial en el campus dels Tarongers de la Universitat de València
Una classe presencial en el campus dels Tarongers de la Universitat de València / À Punt NTC

A partir dilluns i durant almenys tot el mes de febrer les cinc universitats públiques de la Comunitat Valenciana reduiran al mínim l'assistència de l'alumnat, que només acudirà als centres per a activitats que siguen absolutament imprescindibles. La mesura s'ha acordat en la reunió telemàtica que la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha mantingut aquest dijous amb les rectores i rectors dels centres universitaris.

Pascual ha explicat que “s'impartiran en format en línia els continguts que puguen oferir-se per aquesta via”, alhora que es mantindran les pràctiques formatives que requerisquen l’assistència presencial. La titular d'Universitats ha recordat que la mesura "estava així contemplada en els plans de contingència que cadascuna de les universitats està implementant". A partir de febrer la continuïtat o alçament de la mesura, que afecta vora 20.000 estudiants, s'anirà avaluant segons evolucione la pandèmia.

Fonts de la conselleria han matisat que aquesta mesura no afectarà els exàmens presencials que ja estan programats i que en els pròxims dies ha de completar l'alumnat d'alguns centres, com passa a la Universitat de València o la d'Elx. Diferents associacions estudiantils havien demanat que les proves es feren en línia, pel risc de contagi derivat de l'acumulació de persones en un espai tancat i de les possibles aglomeracions en l'accés a les aules.

Durant la reunió amb la consellera, els centres han defés les aules com espai segur contra la Covid-19 però han manifestat la seua preocupació per les condicions dels transport públic, que massivament gasta l'alumnat per a desplarçar-se als centres, ja que consideren que no són les òptimes per a previndre els contagis.

L'educació privada també estudia mesures similars i fins i tot més dràstiques. La Universitat Catòlica de València ha anunciat ja la suspensió, a partir d'aquest dimecres, de la docència presencial amb l'objectiu de “preservar la salut de la comunitat universitària”, segons s'explica des del rectorat.

En el rerefons d'aquestes decisions hi ha els últims balanços sobre la transmissió comunitària a la Comunitat Valenciana, que indiquen que el 23% de les persones contagiades té entre 15 i 34 anys.

També et pot interessar

stats