La Universitat de València vol patentar una candidata a vacuna contra la Covid-19

La primera versió es provarà en breu en animals.

Una científica treballa en el desenvolupament d'una vacuna

La Universitat de València ha presentat una sol·licitud de patent d’una candidata a vacuna contra la Covid-19 desenvolupada per un equip d’investigació del Departament de Microbiologia. Ja han produït una primera versió en el sistema de cèl·lules d’insecte i baculovirus i en breu començarà a experimentar-se en animals.

Es tracta d’una vacuna del tipus de subunitat, dissenyada a partir de components de virus o bactèries, i està basada en la proteïna S del SARS-CoV-2.

Segons ha explicat l’investigador Jesús Rodríguez, per a la patent, l’immunogen proposat, és a dir, la molècula estranya per a l’organisme que provoca una resposta immune, s’obté de cèl·lules d’insecte amb la tecnologia del baculovirus, una tècnica que ja han emprat algunes grans farmacèutiques per a desenvolupar la vacuna contra la Covid-19.

El registre es va efectuar el 12 de maig i suposa, segons els investigadors, “una fita” en la lluita contra el SARS-CoV-2.

“Tot i que és cert que hi ha moltes vacunes en procés de desenvolupament, com més n’hi haja, més probabilitats hi haurà d’obtindre una vacuna eficient en un curt període de temps, ha indicat Rodríguez.

La investigació també planteja crear sistemes de diagnòstic ràpid basats en la proteïna S del SARS-CoV-2 i el desenvolupament d’anticossos amb potencial terapèutic davant la Covid-19.

També et pot interessar

stats