La Universitat d’Oxford reprén els assajos de la seua vacuna contra la Covid-19

AstraZeneca va decidir pausar l’assaig a causa d’una malaltia “potencialment inexplicable” en una de les persones participants.

Imatge d’arxiu d’una mostra de la vacuna contra la Covid-19
Imatge d’arxiu d’una mostra de la vacuna contra la Covid-19 / Reuters

La Universitat d’Oxford ha anunciat aquest dissabte que reprén els assajos de la fase 3 de la vacuna contra la Covid-19 que desenvolupa en col·laboració amb la farmacèutica AstraZeneca després que es paralitzaren els assajos pel fet que una de les persones voluntàries havia desenvolupat una mielitis transversa.

“A escala mundial uns 18.000 individus han sigut inoculats amb vacunes experimentals dins del programa de proves”, ha apuntat la Universitat d’Oxford.

Des de la institució s’afirma que en assajos amplis és habitual que alguns participants es troben malament i que cada cas ha de ser “acuradament avaluat” per a així garantir la seguretat del procés. Ara per ara, però, no s’ha concretat el dia de represa de les proves.

AstraZeneca va anunciar dimarts passat que havia decidit pausar l’assaig de la vacuna que desenvolupa contra la Covid-19 a causa de l’aparició d’una malaltia “potencialment inexplicable” en una de les participants, un moviment que la companyia ha descrit com a “rutinari”.

La farmacèutica té ja contractes subscrits amb el Regne Unit, els Estats Units i amb la Unió Europea per al subministrament de dosi de la vacuna una vegada concloga la fase de proves.

També et pot interessar

stats