Els universitaris valencians estudiaran en una modalitat semipresencial la meitat del pròxim curs

Les classes teòriques no requeriran assistència presencial, però les pràctiques, sí.

Campus de la Universitat Politècnica de València en una imatge d'arxiu
Campus de la Universitat Politècnica de València en una imatge d'arxiu / Europa Press

Els universitaris valencians estudiaran el pròxim curs en una modalitat semipresencial, almenys durant el primer quadrimestre, de manera que les sessions teòriques s’impartiran en un sistema no presencial i les pràctiques tindran "la major presencialitat possible".

La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital i les rectores i rectors de les universitats públiques han acordat implantar aquesta fórmula “híbrida” en una trobada que han tingut aquest dimarts. En la reunió també s’ha posat de manifest la necessitat de prioritzar el sistema d'avaluació contínua.

Pel que fa al calendari escolar, el curs acadèmic començarà el 25 de setembre per a l'estudiantat matriculat del primer curs. La resta de l’alumnat iniciarà les classes el 14 de setembre.

La Conselleria d'Universitats demanarà a la de Sanitat Universal un protocol específic que regule la presencialitat als espais universitaris.

En una entrevista a l’informatiu nit d’À Punt, el rector de la Universitat Miguel Hernández d'Elx i portaveu de la Conferència de Rectors i Rectores de la Comunitat Valenciana, Juan José Ruiz Martínez, ha assegurat que, encara que aquest curs les pràctiques presencials s’han pogut adaptar a la modalitat en línia, la formació no s’ha aconseguit suplir al cent per cent. A més, ha incidit que en alguns graus les pràctiques són “imprescindibles”.

També et pot interessar

stats