La Unió demana a la ciutadania que no entre als camps per a passejar

La organització està rebent queixes dels llauradors per les creixents les destrosses en els camins rurals i en els camps.

Una imatge d'arxiu
Una imatge d'arxiu
15 de maig 2020 - 14:18

El camp valencià està patint destrosses en els camins rurals i en els camps per l’increment de ciutadans que passegen per parcel·les i camins. La Unió de Llauradors ha fet una crida perquè no s’entre en els camps, ni per a passejar ni per a fer-se autofotos, ja que s’esclafen els cultius i s’impedeix que cresquen correctament. A més, demana que tampoc es tiren pedres ni pals perquè els gossos els vagen a buscar-los, ni els deixen entrar en els camps.

La Unió ha explicat que des de que es van autoritzar les passejades, cada vegada més llauradors que es queixen dels danys que provoquen en camins i camps els ciutadans i les mascotes que porten. També els “xicotets furts” estan afectant a un sector que ja viu una complicada situació degut als problemes de comercialització derivats de la Covid-19.

Necessitat i civisme

Carles Peris, secretari general de La Unió, entén “la necessitat de la ciutadania d’eixir a l’aire lliure i gaudir del paisatge agrari després de tant de temps de confinament”, però creu que es pot passejar amb civisme “sense destrossar les collites i sense furtar res”.

Així mateix, assenyala que “no ens val l’excusa d’agafar quatre creïlles o cebes per a fer un bullit perquè al final es va sumant el que se li lleva al llaurador al llarg del dia i no li ixen els comptes”.

També et pot interessar

stats