Unides Podem recupera l'impost a les grans fortunes en la comissió de reconstrucció

Proposa que es graven els patrimonis que superen el milió d'euros amb l'objectiu de recaptar 11.000 milions d'euros anuals.

Pablo Iglesias, a la seua arribada al ple del Congrés del passat dimecres. | J.J. Guillén (EFE)
Pablo Iglesias, a la seua arribada al ple del Congrés del passat dimecres. | J.J. Guillén (EFE)
12 de maig 2020 - 15:07

Unides Podem proposarà un l'impost a les grans fortunes en la comissió de reconstrucció del Congrés, un dels plantejaments que portava en el programa electoral. La formació morada pretén gravar amb un mínim del 2% aquells patrimonis que superen el milió d'euros. Planteja així substituir l'actual impost de patrimoni per aquest nou gravamen, que seria progressiu en funció de la fortuna del contribuent.

El partit liderat per Pablo Iglesias elevarà aquesta proposta a la comissió de reconstrucció social i econòmica recentment constituïda en el Congrés, en la qual els partits polítics presentaran diferents mesures per a ajudar a la recuperació de l'economia després de la crisi de la Covid-19.

Mil grans fortunes

L'impost a les grans fortunes que urgeix la formació morada seria de nova creació. Calculen que així es recaptarien uns 11.000 milions d'euros anuals, una vegada s'implantara al cent per cent.

La part més gran del gravamen recauria sobre els mil patrimonis més alts, encara que estaria exempt d'aquest patrimoni l'habitatge habitual per valor de fins a 400.000 euros.

D'aquesta forma es gravarien amb un 2% els patrimonis nets a partir d'un milió d'euros, amb el 2,5% a partir de 10 milions, amb el 3% a partir de 50 milions i amb el 3,5% a partir dels 100 milions d'euros de patrimoni.

Segons Unides Podem, l'1% de la població amb més patrimoni acapara una quarta part de la riquesa del país, mentre que el 20% més pobre només en posseeix el 0,1%.

També et pot interessar

stats