Únicament 42 diputats i diputades podran assistir a les Corts durant la nova normalitat

El repartiment s'ha fet de manera proporcional a la representació de cada grup parlamentari.

Reunió de la junta de síndics
Reunió de la junta de síndics / Twitter (@cortsval)

Aquest dilluns, primer dia laborable en la nova normalitat després del coronavirus, les Corts reprenen l’activitat amb l’hemicicle quasi a la meitat de la capacitat. El parlament valencià havia anat recuperant les comissions i les sessions plenàries progressivament des de l’11 de maig, després de dos mesos d’inactivitat, però amb moltes limitacions d’accés i horari.

La junta de síndics celebrada aquest dijous va concretar un acord que comença a aplicar-se aquest dilluns 22 de juny amb la tornada del parlament a la nova situació. El document recull mesures com l’ampliació del nombre de diputats i diputades que poden assistir a les sessions plenàries: dels 99 que n’hi ha, únicament 42 podran estar físicament a l’hemicicle. El repartiment s’ha fet de manera proporcional a la representació de cada grup parlamentari a les Corts: 11 diputats del PSPV, 7 del PPCV, Ciutadans i Compromís, i 5 de Vox i Unides Podem.

La junta de síndics ha acordat també prohibir de moment l’assistència de públic a les sessions i l’obertura del servei de cafeteria i menjador. A més, les reunions, tant de la junta de síndics com de la mesa de les Corts seran presencials sempre que no s’arribe a un acord per a fer-les telemàticament.

Pel que fa a la presència de diputats i diputades als despatxos de cada grup parlamentari, s’amplia l’horari i cobrirà de les 8:00 a les 20:00 hores, tot i que es recomana que l’assistència siga la “la mínima imprescindible”.

Una nova sessió de la comissió per a la reconstrucció serà l’encarregada d’obrir aquest dilluns el nou escenari al parlament valencià. Hi compareixen, entre altres, la portaveu de Las Kellys de Benidorm, Yolanda García, i el president d’Hosbec, Antoni Mayor.

També et pot interessar

stats