Una vintena d'interns de Fontcalent, aïllats després d'un positiu

Acaip denuncia que a les presons els reclusos no porten mascareta, tot i estar-hi obligats.

El reclús, com la resta dels interns del centre, compleix condemna en tercer grau o semillibertat.
El reclús, com la resta dels interns del centre, compleix condemna en tercer grau o semillibertat.

Vint-i-tres interns del Centre d'Inserció Social (CIS) de Fontcalent, a l'Alacantí, estan en quarantena després que un reclús haja donat positiu per Covid-19 quan anava a tornar al centre després de passar el cap de setmana a casa. S'ha activat el protocol i no s’hi pot entrar ni eixir.

El reclús, que com la resta dels interns del centre compleix condemna en tercer grau o semillibertat, va acudir dilluns a l'hospital en tindre símptomes compatibles amb el coronavirus, on li van fer la prova PCR, que ha detectat la presència del virus.

Una vegada que el centre penitenciari ha tingut coneixement dels resultats de la prova, ha aïllat els 23 interns i ha demanat als quinze que encara no havien tornat al centre que no ho facen i que romanguen a casa sense eixir-ne. Una funcionària que també va tindre contacte amb el contagiat ha demanat sotmetre's a la prova, que també els la faran als 23 interns aïllats.

Polèmica amb les mascaretes

El funcionariat de presons recorda que no s'estan complint les obligacions imposades per les autoritats sanitàries de portar mascareta en totes les situacions. El sindicat de l'Agrupació dels Cossos de l'Administració d'Institucions Penitenciàries (Acaip) a Alacant, Joaquín Miguel Leiva, ha explicat a la ràdio d'À Punt Mèdia que “els interns no la porten i als treballadors els en proporcionen una de quirúrgica per a tot el dia”.

També et pot interessar

stats