Una de cada tres persones contagiades ja ha superat el coronavirus a la Comunitat Valenciana

Les altes (266) dupliquen pràcticament els positius de les últimes 24 hores (153), tot i que en l'acumulat les defuncions superen les 900.

VÍDEO | Una de cada tres persones contagiades ja ha superat el coronavirus a la Comunitat Valenciana

Més de 3.000 persones a la Comunitat Valenciana ja han aconseguit superar la Covid-19, malaltia provocada pel nou coronavirus de Wuhan. El balanç de la Conselleria de Sanitat d'aquest dimarts suma 266 noves altes a l'acumulat (14 a Castelló, 152 a Alacant i 100 a València), un augment del 9,4% respecte al dia anterior. Des de l'inici de la pandèmia, s'han curat 3.069 persones, pràcticament un terç de les que s'han contagiat al territori.

La xifra diària de contagis continua en descens per segon dia consecutiu, després del repunt dels últims dies provocat per l'augment de tests de diagnòstic. En les últimes 24 hores s’han detectat 153 nous contagis, 66 menys que dilluns. Alacant acumula més d'un centenar dels últims casos (111), mentre que Castelló i València sumen 17 i 25, respectivament. La xifra total de positius a hores d’ara ascendeix a 9.213, un 1,6% més que dilluns. L'increment és el menor registrat des del 7 de març.

El nombre de defuncions disminueix lleugerament respecte al balanç anterior, i se’n registren 31 en les últimes 24 hores: 4 a Castelló, 5 a Alacant i 22 a València.

Més de la meitat de les noves víctimes mortals (19) es corresponen a majors interns en geriàtrics, que continuen concentrant el focus de morts per coronavirus a la Comunitat Valenciana. Des que va començar la crisi sanitària, han mort 798 persones diagnosticades amb el virus, un 3,5% més que dilluns.

En les últimes 24 hores, les altes pràcticament dupliquen els nous casos positius notificats a la Comunitat Valenciana. L'evolució d'aquestes dues dades confirma que la corba epidemiològica s'ha aplanat i la propagació de la malaltia està perdent intensitat en aquests últims dies.

Les hospitalitzacions segueixen en baixada: a hores d'ara hi ha 1.412 persones ingressades en hospitals, 16 menys que dilluns. D’aquestes, 217 són de la província de Castelló (37 a l’UCI), 417 de la d’Alacant (115 a l’UCI) i 778 de la de València (153 a l’UCI). També les unitats de cures intensives rebaixen la pressió: hi ha ara mateix 305 persones, 11 menys que dilluns.

Fins ara 1.492 professionals sanitaris han donat positiu des que va començar la pandèmia, però 428 ja han rebut l'alta. Actualment, per tant hi ha 1.064 contagis actius. Fins ara, el total de proves que han donat negatiu arriba ja a les 30.758.

Vora 300 morts en residències

Els geriàtrics valencians concentren les pitjors dades de la crisi sanitària. Un total de 292 usuaris de residències han mort des de l’inici de la pandèmia i actualment hi ha 98 residències amb almenys un cas positiu. En les últimes 24 hores s’han registrat 16 nous positius en residents i 9 entre treballadors.

Hi ha 23 establiments en situació de “vigilància activa” per part de la Conselleria de Sanitat Universal. La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha desglossat aquestes dades per departaments de Salut. D’aquesta manera hi ha un centre intervingut al departament de Vinaròs, 1 al del l’Hospital General de Castelló, 1 al de La Plana, 2 al departament de Sagunt, 2 a l’Hospital Clínic, 2 al de La Fe, 5 al departament de Requena, 1 a l’Hospital General de València, 2 al departament d’Alcoi, 1 al de la Marina Baixa, 1 al departament de Sant Joan, 1 a Elda i 1 al departament de l’Hospital General d’Alacant.

També et pot interessar

stats