Una trentena d'estudiants contagiats a la UPV i la residència Galileo Galilei

Hi ha almenys 23 casos per un brot en el grau de Biotecnologia i 12 més a la residència.

Una trentena d'estudiants contagiats a la UPV i la residència Galileo Galilei

Un brot al grau de Biotecnologia ha causat almenys 23 contagis positius per coronavirus en el campus de Vera de la Universitat Politècnica de València (UPV). L'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural ha suspés les classes de 2n, 3r i 4t del Grau, la formació del qual es farà de manera virtual.

La UPV va activar el protocol de seguretat quan dos alumnes de Biotecnologia donaren positiu per coronavirus després de celebrar una festa en un pis aquest cap de setmana. El rastreig dels contactes estrets ha dut a fer proves PCR a cinquanta persones, de les quals més de vint han donat positiu. Entre aquests hi ha alumnat de Biotecnologia però també d'altres facultats i personal de la UPV.

El delegat de prevenció de la Intersindical a la UPV, Sergi Panella, assegura que també hi ha contagis a les facultats d'aeronàutica, arquitectura i telecomunicacions, així com a l'escola de disseny. Els sindicats han denunciat la universitat a la Inspecció de Treball per incompliments de la llei de prevenció. Critiquen que el centre no els ha consultat ni requerit la participació, com és preceptiu, per a activar les mesures contra el brot.

12 positius i una vintena de confinats a la residència Galileo Galilei

Aquesta situació es produeix en paral·lel al confinament, aquest dimecres, d'entre vint i trenta alumnes del col·legi major Galileo Galilei del campus de la UPV. Estan aïllats a les habitacions com a mesura preventiva després que almenys 12 residents donaren positiu per coronavirus en un test ràpid al centre de salut de la universitat. La residència va comunicar el cas a la Conselleria de Sanitat Universal, que va decidir l'aïllament de les persones contagiades i dels seus contactes estrets, a l'espera dels resultats de les PCR.

Maria Navarro, resident al col·legi major, ens explica que el centre va informar-los al migida que havia decidit tancat el menjador a la nit perquè hi havia "unes trenta persones afectades". Tanmateix, finalment es va decidir obrir-lo i els serviren el sopar especial que hi havia programat. En unes imatges a les quals ha tingut accés À Punt es veu el menjador ple de gom a gom durant el sopar, amb una aglomeració de persones fent cua, amb mascareta, però sense respectar la distància de seguretat.

Protocol de detecció i rastreig

Segons fons de la Conselleria de Sanitat Universal, s'ha activat el protocol de detecció i rastreig en els casos de grups nombrosos d'afectats i ja estan quasi totes les proves fetes. La residència està a l'espera que un tècnic del departament que dirigeix Ana Barceló els marque les directrius que cal seguir les pròximes hores. Està previst sotmetre tots els residents a una prova per a confirmar o descartar el contagi per coronavirus. El col·legi major, un centre privat adscrit a la UPV, té més 408 habitacions i capacitat per a més de 600 persones però totes les places no estan ocupades.

Els positius s'han detectat després d'un cap de setmana en què els residents tenien programades diferents activitats lúdiques, com ara voleibol platja, 'tardeo' eivissenc i tornejos de ping-pong amb cervesa.

També et pot interessar

stats