Una tercera prova a l’alumnat de Medicina de la UCV descarta casos positius

El degà ha informat a l'hospital de Xàtiva que té "plenes garanties" que l’estudiantat "no té ni ha tingut Covid-19".

Imatge d'arxiu de l'estudiantat mentre esperava per a fer-se les proves PCR
Imatge d'arxiu de l'estudiantat mentre esperava per a fer-se les proves PCR / À Punt NTC

Una tercera prova a l’alumnat de sisé curs de Medicina de la Universitat Catòlica de València (UCV) ha descartat que hi haja càrrega viral entre l’estudiantat. Així ho ha confirmat l'Escola Valenciana d'Estudis de la Salut (EVES), que depén de la Conselleria de Sanitat Universal.

La Facultat de Medicina de la UCV ha comunicat a l'Hospital Lluís Alcanyís, de Xàtiva, que té "plenes garanties" que l’alumnat de sisé curs que anava a realitzar les pràctiques "no té ni ha tingut Covid-19", segons ha afirmat el degà, Carlos Barrios.

La UCV ha realitzat tres proves per a confirmar que tot l’alumnat que realitzarà les pràctiques als hospitals està lliure de coronavirus. La setmana passada es va fer una primera prova PCR als 130 alumnes, i totes van donar negatiu en coronavirus.

Per a realitzar una comprovació, el laboratori de la UCV va realitzar també una anàlisi serològica, que no va detectar resposta immunològica contra la Covid-19. D’aquesta manera, s'ha procedit a una tercera prova als sis alumnes que inicialment van resultar positius i que anaven a fer les pràctiques a l'Hospital Lluís Alcanyís. La tercera prova s'ha realitzat en un laboratori extern, que ha tornat a confirmar que no hi ha càrrega viral de coronavirus en l’alumnat del centre.

El degà ha explicat que des del punt de vista epidemiològic, i davant una proporció tan elevada de resultats positius, calia sospitar que foren falsos positius, i per això s'han repetit les anàlisis a tot l’estudiantat.

També et pot interessar