Una residència de Rafelbunyol planta cara al coronavirus

S'avançà a la declaració de l'estat d'alarma i creà un protocol molt restrictiu que ha evitat que la Covid-19 haja afectat els majors.

Una de les residents en el centre de Rafelbunyol, Isabel, envia ànims a tot el món.
Una de les residents en el centre de Rafelbunyol, Isabel, envia ànims a tot el món.

Avançar-se a la declaració de la situació d'alarma veient què estava passant a Itàlia i establir un protocol restrictiu són les claus que fan que la residència de majors Verge del Miracle de Rafelbunyol no tinga a dia de hui cap contagiat per coronavirus. Destaquen els professionals que treballen en aquest centre "a dia de hui" i expliquen que la situació està sent molt dura.

El protocol que han dissenyat suposa la divisió dels 90 residents i dels 50 treballadors en equips que no tenen contacte els uns amb els altres, higiene màxima i presa de temperatura a l'entrada i l'eixida de la residència. Això suposa una enorme pressió per als professionals i una gran responsabilitat: la de mantindre sans i estalvis els ancians del centre que tenen una mitjana de 85 anys i que, per l'edat, pateixen patologies.

A la Comunitat Valenciana han mort 218 majors en residències

No és nou que les persones majors estan sent especialment víctimes de la Covid-19. El 70% de les morts que es van registrar aquest dimarts a Espanya eren residents en geriàtrics. A la Comunitat Valenciana hi ha 103 centres afectats per la pandèmia, Sanitat ha hagut d'intervindre’n i el nombre d'ancians que han mort en aquests espais arriba als 218.

La residència Verge del Miracle de Rafelbunyol resisteix davant les dramàtiques xifres. Han pogut deixar els contagis, de moment, fora de les instal·lacions i, fins i tot, han aconseguit que la infecció d'un dels treballadors no arribara a més.

Segons conta la psicòloga d'aquest centre, Ainoha Orenes, tracten per tots els mitjans que els 90 residents no visquen la pressió que es respira al seu voltant. Explica que fan nombroses activitats i que, gràcies a una tauleta donada per l'Ajuntament del municipi, els ancians i ancianes mantenen contacte telemàtic amb les famílies. El contacte directe amb aquestes va ser una de les coses que primer es va prohibir per a evitar que el virus es colara per la porta de manera involuntària.

“No és fàcil mantindre aquesta fortalesa, no és fàcil la vida dels treballadors quan tornen a casa amb els familiars perquè tenen la mateixa problemàtica que el personal sanitari, i no és fàcil assumir amb la responsabilitat i somriure com si la vida transcorreguera amb normalitat”, relata la psicòloga.

Des d'À Punt, felicitem i animem els treballadors, familiars i residents de la residència Verge del Miracle de Rafelbunyol i els donem les gràcies.

També et pot interessar

stats