Una familiar denuncia que la residència del Puig, amb 132 contagis, no els dona informació

La mare de Jone està ingressada des de divendres a l'Hospital de Sagunt, on va arribar amb febra, deshidratada i "en un estat lamentable".

Una familiar denuncia que la residència del Puig, amb 132 contagis, no els dona informació
Una familiar denuncia que la residència del Puig, amb 132 contagis, no els dona informació

La Conselleria de Sanitat té intervinguda la residència del Puig (Horta Nord) on aquesta setmana es detectava un brot de coronavirus que afecta 99 residents i 33 treballadors i treballadores. Són en total 132 persones, de les quals, 14 han hagut de ser hospitalitzades per complicacions.

La filla d'una de les residents ingressades, amb qui ha parlat À Punt Mèdia, denuncia la falta d'informació que està patint per part del centre. "La directora no em dona cap tipus d'explicació, he demanat un informe mèdic de ma mare i tampoc me'l dona", conta Jone.

La mare de Jone està ingressada des de divendres a l'Hospital de Sagunt (Camp de Morvedre), on va arribar amb febra, deshidratada i "en un estat lamentable", sempre segons la versió de la familiar. Jone lamenta que es va assabentar del contagi i de l'estat de salut de la dona només mitja hora abans que la traslladaren al centre hospitalari. Afirma que li ha faltat informació clara i precisa sobre la data del contagi i que, dies abans d'avisar els familiars, "un treballador del centre es va fer una prova PCR perquè ja sabia que hi havia coronavirus”.

Des del grup a què pertany la residència, Savia-Gerocentros, s'han posat en contacte amb la familiar de la usuària després que haja deixat un comentari en el web del centre i li han proposat una reunió que a hores d'ara no ha tingut lloc. Amb tot, Jone insisteix: "És la directora qui m'ha de donar explicacions, que és qui sap què ha passat realment". La residència ha declinat fer declaracions a À Punt de moment.

Actualment hi ha sis residències que estan sota vigilància activa de la Conselleria de Sanitat, una a la província de Castelló, una a la d'Alacant i quatre a la província de València. Segons l'última actualització que ha fet Sanitat, divendres es van confirmar 576 nous casos positius i sis víctimes mortals. En total hi ha en aquests moments 5.651 valencians i valencianes infectats de Covid-19.

El brot a la residència del Puig va fer entrar aquest municipi de l'Horta Nord en la llista dels 10 municipis valencians amb una taxa d'incidència acumulada superior als 500 casos per 100.000 habitants, en concret, de 1.240 casos.

També et pot interessar

stats