Una enquesta de la Generalitat conclou que un 23,3% de la població no podria aïllar-se al seu domicili

Aquestes dades reforcen el pla de les “arques de Noé” impulsat pel Consell.

VÍDEO | Una enquesta de la Generalitat conclou que un 23,3% de la població no podria aïllar-se al seu domicili

L'enquesta de la Generalitat sobre la Covid-19 revela que un 23,3% de la ciutadania no podria aïllar-se al seu propi domicili per a complir una quarantena efectiva i protegir la seua família en cas de contraure el coronavirus.

Aquestes dades reforcen, segons assenyala la directora general d'Anàlisi i Polítiques Públiques de la Generalitat, Ana Berenguer, la necessitat d'abordar iniciatives com el projecte conegut com a “arques de Noé”, impulsat pel Consell.

La majoria podria prolongar el confinament

El 45,7% de les persones enquestades afirma que podria prolongar el confinament un mes més i el 35,5% diuen estar disposades a prolongar-lo fins a sis mesos. El fet que el 81,2% de la població es mostre disposada a continuar amb les mesures imposades confirma la resiliència enfront de la pandèmia.

Les dades també reflecteixen que tan sols el 2,8% qualifica les mesures adoptades pel Govern com a molt estrictes. En paral·lel, el percentatge de la ciutadania que reclama més mesures ha baixat a un 10% .

Augmenta el teletreball

Pel que fa a la mobilitat laboral, el 26,1% dels treballadors i treballadores enquestades ha continuat acudint al seu lloc de treball i el 32,2% ha teletreballat. S'observa una reducció de quasi el 6% en la xifra de persones que s’ha desplaçat al seu lloc de treball respecte a les dades de la primera enquesta realitzada la setmana passada.

Pel que fa al contacte social, el 10% de les persones enquestades no ha eixit del seu domicili, el 54% ho ha fet per a cobrir necessitats bàsiques i només el 4% ha utilitzat transport compartit en els seus desplaçaments.

Els indicadors de salut es mantenen

Un 15,6% de qui ha participat en l'enquesta ha afirmat haver tingut almenys un dels símptomes rellevants de la Covid-19 i el 6,8% ha indicat haver presentat almenys un dels símptomes més greus com ara febra, tos i dificultat per a respirar.

En l'àmbit de les interaccions socials, el 64,4% dels positius ha confirmat haver estat en contacte amb una amistat, familiar, client o pacient infectat.

També et pot interessar

stats