Una empresa de Xest, focus d'un brot amb 22 contagis

Vint-i-set dels setanta nous brots són d'origen laboral.

Polígon industrial de Xest, on s'ha detectat un brot amb 22 contagis a una empresa
Polígon industrial de Xest, on s'ha detectat un brot amb 22 contagis a una empresa / À Punt NTC

La foto diària del coronavirus va deixar aquest dimecres 1.908 nous positius i 27 defuncions en les últimes 24 hores. Amb això, la incidència acumulada continua augmentant i ja frega els 300 casos per cada 100.000 habitants, concretament, amb 299, just per davant de comunitats com Galícia, les illes Balears i les Canàries.

En total, s'han detectat 70 nous brots. Destaca que, d'aquests, 27 són d'origen laboral, i un 70% es localitzen a la província de València. El més nombrós ha sigut a Xest, en una empresa del polígon industrial que ha registrat, de moment, 22 noves infeccions.

Un altre dels brots amb més casos està a Xixona, a l'Alacantí, on s'han registrat 46 contagis en un asil, dels quals 36 corresponen a usuaris i la resta a treballadors del centre.

D'altra banda, Callosa de Segura, al Baix Segura, ha emés un bàndol on recomana l'autoconfinament dels veïns per a frenar el centenar de contagis detectats els últims catorze dies; i a Ibi, a l'Alcoià, els 72 nous positius de l'última setmana, han obligat tancar, des d'aquesta mitjanit, les instal·lacions públiques, els parcs i el cementeri municipal. A més, el municipi ha suspés el servei d'autobús urbà.

El pas de la Covid-19 també s'està notant molt intensament al nord de la comunitat. De fet, els contagis a l'àrea de Salut de Vinaròs continuen augmentant i ja hi ha huit persones ingressades a l'UCI de l'hospital de la població i 34 persones hospitalitzades en planta. Els professionals asseguren que no hi ha situació de col·lapse, però sí d'esgotament del personal sanitari. Tot i així, aquest hospital té un pla de contingència per a derivar pacients a Castelló si fora necessari.

Actualment, la zona s'ha situat la primera per índex d'incidència de la Covid-19 a la Comunitat Valenciana, amb 611 casos per cada 100.000 habitants.

També et pot interessar

stats