Una empresa d’Elx llança un kit per a identificar la variant òmicron

Amb aquesta prova es pot saber en menys de dues hores si hi ha infecció i si és d’aquesta variant

Aquesta prova permet saber en menys de dues hores si hi ha infecció i si és d’aquesta variant / À Punt NTC

Mentre els casos de la variant òmicron augmenten a Espanya, un laboratori d’Elx ha desenvolupat un kit de reactius de PCR per a la detecció genètica específica de la nova variant òmicron de covid, que posa a disposició internacional des d’aquest divendres. 

L'empresa il·licitana Genetic Analysis Strategies, SL, amb la seua marca Genetic PCR Solutions (GPS), ha analitzat diversos centenars de genomes de la nova variant òmicron depositats fins hui en la base de dades GISAID i ha comprovat que presenta un nombre de canvis genètics (mutacions) inusualment elevat. Uns canvis que afecten de manera particular la proteïna de l'espícula i són els causants que aquesta variant es propague encara més ràpid que les anteriors. 

Una de les novetats que introdueix aquest kit és l’aplicació de nous reactius a la mateixa prova que es fa actualment per a detectar la covid-19. Això fa que es puga fer simultàniament, ha explicat a À Punt NTC el director de l’empresa, Antonio Martínez.

L’altra és que no cal fer la seqüenciació de tot el genoma, cosa que facilita obtindre una diagnosi ràpida. De fet, Martínez assegura que la velocitat de la prova depén de la màquina que s’utilitze, però que en qualsevol cas en menys de dues hores es pot saber si hi ha infecció i si és la variant òmicron. Això aporta una gran agilitat a l’hora de controlar el ritme d’expansió d’aquesta variant.

Aquesta nova prova de diagnòstic d’òmicron l’han presentada hui en una conferència internacional i el laboratori ja està rebent peticions d'informació i, fins i tot, alguna comanda, afirma Martínez.

També et pot interessar

stats