Una càpsula de temps a Villena amb records de la pandèmia, rumb a l'any 2120

Inclou vora 300 d'objectes i testimonis de com ha viscut el veïnat aquests mesos marcats per la Covid-19.

Moment en què han tancat la càpsula

Villena, a l'Alt Vinalopó, ha tancat aquest dijous una càpsula del temps amb prop de 300 records i testimonis de com ha viscut el veïnat de la població aquests mesos de pandèmia. L'objectiu és que quan s'òbriga, el 18 de maig de l'any 2120, els descendents tinguen una fotografia real de tot el que està passant ara.

La càpsula està carregada d'objectes molt curiosos i variats com ara quadres, multes per incompliment del confinament, ecografies de bebés gestats durant la crisi sanitària, dibuixos que els més menuts feren de la Policia Local i moltíssims records personals de ciutadans de Villena. Tots i totes han volgut deixar un segell del present encapsulat durant cent anys perquè servisca com a testimoni de la història d'un any que ha marcat les vides de tota una generació.

La caixa va transportar durant anys el Tresor de Villena durant els viatges per sales d'exposicions de tot Espanya. Ara, decorada per a l'ocasió, guarda els records més personals i íntims d'aquest poble de l'Alt Vinalopó. Romandrà al museu arqueològic del municipi, fins que arribe la data fixada per a l'obertura. L'espai museístic va llançar al maig aquesta proposta per a commemorar el Dia Internacional dels Museus, per la impossibilitat de dura a terme activitats presencials. L'objectiu era omplir una càpsula amb objectes, dibuixos, records, cartells, cartes, multes o decrets propis de la pandèmia perquè s'òbriga un segle després com a testimoni del temps viscut en aquest convuls 2020.

També et pot interessar

stats