Una aplicació valenciana informa de les restriccions per Covid-19 vigents en cada territori

La ferramenta, creada per quatre universitaris del campus d’Alcoi, arreplega les limitacions autonòmiques i treballa per a incloure les municipals.

Tres dels quatre estudiants universitaris que han creat el buscador Quecovid.es des del campus d'Alcoi
Tres dels quatre estudiants universitaris que han creat el buscador Quecovid.es des del campus d'Alcoi / Europa Press

La descentralització de les mesures restrictives per a fer front a la pandèmia desubica, en moltes ocasions, la ciutadania, perquè depenent del lloc on cadascú està, segons la comunitat autònoma o el municipi, les limitacions per a frenar la Covid-19 són unes o unes altres. Per a aportar aquesta informació, estiga l’usuari on es estiga, quatre estudiants del campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València han creat una ferramenta que informa de les restriccions vigents en una comunitat autònoma, així com de la situació epidemiològica del territori indicat. Els joves estan treballant per a incloure també les limitacions locals.

L’aplicació informàtica es basa en un buscador. En introduir-li el codi postal, l’aplicació informa de les restriccions vigents en l'autonomia on es localitza el poble. Es tracta d’una ferramenta molt útil en els casos en què els usuaris s’han de desplaçar entre comunitats o, fins i tot més avant, quan canvien de comunitat autònoma.

“Els usuaris tenen molta desinformació perquè en cada comunitat autònoma, o fins i tot als pobles, les limitacions canvien”, explica David Muñoz, l’estudiant d’ADE i Enginyeria Informàtica que ha desenvolupat aquest projecte, junt amb tres companys més que s’encarreguen de l’arreplegada de dades. La informació sobre les restriccions sempre està basada en els butlletins oficials de cada autonomia.

A més, en aquest buscador creat pels universitaris valencians es poden consultar les dades epidemiològiques de cada territori (els casos diaris, les defuncions, així com les altes de cada autonomia i cada municipi), perquè un altre dels propòsits d’aquesta ferramenta és el de “conscienciar de la necessitar d’implantar mesures” per a detindre l’expansió del virus.

També et pot interessar

stats