Una aplicació informarà de l’ocupació de les platges valencianes per a oferir espais segurs a l’estiu

El Consell difondrà un catàleg amb les platges i cales a on poden acudir els visitants per evitar les aglomeracions.

Una aplicació informarà de l’ocupació de les platges valencianes per a oferir espais segurs a l’estiu

Una aplicació que informarà del nivell d’ocupació de les platges i un catàleg amb totes platges o cales de la Comunitat Valenciana. Són algunes de les alternatives en què treballa la Generalitat per a afavorir l’estada a les platges aquest estiu d’una manera segura, minimitzant el risc de contagi de la Covid-19.

Són alguns dels acords que ha anunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig, després de reunir-se per videoconferència amb tres companys de govern, els titulars d’Interior, Sanitat i Mobilitat, a més del secretari autonòmic de Turisme, per a abordar les visites a les platges a l’estiu.

Puig ha recordat que el 70% de la costa de la Comunitat Valenciana és platja o cala, i per això cal aprofitar aquest moment per a difondre-la, ja que presenta una "riquesa enorme". A més, amb una senzilla aplicació, que indicarà quanta gent hi ha a les platges, es pretén que els visitants puguen anar a aquests espais naturals “amb seguretat".

‘‘Mediterrani viu i segur’’, lema d'enguany

Amb el lema "Mediterrani viu i segur", aquestes iniciatives pretenen que els visitants puguen anar a la costa "amb seguretat i a gaudir, com sempre". No obstant això, Ximo Puig ha demanat als usuaris fer "un exercici de corresponsabilitat".

A més d’aquestes iniciatives fonamentades en la tecnologia, Turisme prepara un document amb recomanacions per a aplicar mesures de seguretat a les platges. En els pròxims dies el remetrà als ajuntaments, que són els que tenen la competència principal a les platges.

També et pot interessar

stats