Un terç dels menors de 18 anys està en risc de pobresa

Save the Children alerta que les famílies amb fills, sobretot les monoparentals, pateixen més la pobresa.

Un 30,4% dels menors de 18 anys a la Comunitat Valenciana està en risc de pobresa
Un 30,4% dels menors de 18 anys a la Comunitat Valenciana està en risc de pobresa / Save the Children

Un 30,4% dels menors de 18 anys a la Comunitat Valenciana està en risc de pobresa. Així ho revela l'anàlisi que ha dut a terme Save the Children arran de l'última Enquesta de Condicions de Vida de l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Encara que la taxa s'havia reduït lleugerament els últims anys, 257.277 xiquets encara estaven en una situació de pobresa el 2019, abans de la pandèmia per Covid-19. "Tot això evidencia la necessitat de continuar prenent mesures urgents per a reduir la desigualtat i la pobresa entre les famílies que més ho necessiten", han informat des de l'organització.

Save the Children ha alertat que, encara que les taxes de pobresa en adults cauen en més d'un punt a nivell estatal, les famílies amb fills a càrrec, sobretot les monoparentals, continuen patint més la pobresa, estant sempre per damunt del 20%. L'organització ha destacat que el 41,1% de les famílies monoparentals està en risc de pobresa i que aquestes llars estan majoritàriament encapçalades per una dona sola.

També considera rellevant l'increment de xiquets menors de 18 anys que hi ha vivint en pobresa extrema al territori valencià, un 14,7%, per damunt de la mitjana estatal. Això suposa que vora 124.000 xiquets es troben en aquesta situació.

També et pot interessar

stats