Un dels quatre funcionaris de Justícia confinats després del positiu d'una companya dona negatiu

Els altres tres continuen a l'espera de conéixer els resultats de les proves que els ha practicat la Conselleria de Sanitat.

Complex Administratiu 9 d'Octubre
Complex Administratiu 9 d'Octubre / Arxiu

Un dels quatre funcionaris de la Conselleria de Justícia que estan en aïllament després que una companya de feina donara positiu en coronavirus ha obtingut un resultat negatiu en la prova PCR que li ha practicat la Conselleria de Sanitat, mentre que els altres tres continuen a l'espera de resultats.

Una treballadora de la Ciutat Administrativa 9 d'Octubre va donar positiu per Covid-19 la setmana passada, la qual cosa va obligar a confinar quatre companys del servei i a desinfectar tota la planta de l'edifici en què la dona desenvolupava la feina.

La consellera de Jusícia, Gabriela Bravo, ha fet una crida a la tranquil·litat perquè les instal·lacions que alberguen serveis de la Conselleria continuen funcionant amb normalitat, com a servei públic que és. "El cas és importat i hem d'aprendre a conviure amb això. No per detectar-se un cas de Covid-19 a Mercadona, la tanquen i ens quedem tots sense abastiments", ha dit.

La funcionària contagiada pertany al departament de fundacions de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública i és un cas importat. Segons sembla, va estar en contacte amb un familiar resident a Lleida, ciutat ubicada en una zona sanitària amb 14 brots actius, que també hauria patit la Covid-19.

L'1 de juliol aquesta empleada pública va avisar els seus superiors que no es trobava bé i que havia estat amb un familiar que presentava símptomes compatibles amb la Covid-19. La Conselleria de Justícia li va indicar que no es presentara en la feina fins a conéixer el resultat de les proves PCR, que es van confirmar positives aquest dissabte.

El cas va ser comunicat immediatament a l'Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball (Invassat) i, seguint el protocol, es va posar en quarantena de deu dies altres quatre funcionaris que mantenien un estret contacte amb l'afectada i que se sotmetran a les proves de diagnòstic tot i que cap d'ells presenta símptomes.

També et pot interessar