Un de cada quatre contagis actius és menor de 40 anys

L'edat mitjana de les persones infectades ara al territori cau dels 60 als 37 anys en les últimes tres setmanes de juliol.

Imatge de la Marina de València
Imatge de la Marina de València / À Punt NTC

Un de cada quatre contagis actius a hores d'ara a la Comunitat Valenciana es correspon amb una persona que té menys de 40 anys. Les dades epidemiològiques de les últimes setmanes evidencien el que les autoritats sanitàries estan avisant des de fa dies, que l'edat mitjana de les persones contagiades ha baixat des que va acabar l'estat d'alarma.

La tendència, generalitzada en tot l'Estat, es reprodueix també al territori valencià. Als mesos de març i abril, el coronavirus afectava en un percentatge més alt la població major de 60 anys, però en les últimes tres setmanes, l'edat mitjana ha caigut de manera pronunciada fins als 37 anys: 36 en el cas de les dones, i 38 en el dels homes.

En plena desescalada, els homes menors de 40 anys representaven el 18% dels contagis totals, però hui aquest percentatge ha crescut set punts, fins arribar al 25%. Així, una quarta part dels casos actius és menor de 40 anys. Lleugerament per damunt estan les dones: abans representaven el 21% de les contagiades, mentre que ara són quasi el 27%.

En el col·lectiu dels joves, els contagis s'han triplicat en només tres setmanes. El brot de Gandia (Safor), que s'eleva ja a 158 positius, és un exemple d'aquest fenomen: en poques hores va sumar 40 contagiats joves i situava el focus en una local d'oci nocturn.

El debat sobre el tancament d'aquests espais està encara obert a la Comunitat Valenciana. La Generalitat aposta per augmentar el control sobre el sector i fer una crida a la corresponsabilitat d'empresaris i joves, mentre que des d'alguns municipis, com ara la ciutat de València, reclamen que es restringisca l'oci nocturn.

També et pot interessar

stats