Un protocol sanitari permetrà els familiars visitar les residències a partir del dilluns

La conselleria i el sector enllesteixen els detalls la normativa que regularà les visites i que es farà pública aquest dissabte.

Una persona conversa amb els seus pares a través d'una finestra habilitada en la residència de majors Ballesol Patacona, a València
Una persona conversa amb els seus pares a través d'una finestra habilitada en la residència de majors Ballesol Patacona, a València / Biel Aliño (Efe).

La Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives permetrà les visites a les residències a partir del dilluns 1 de juny. Segons es va publicar al Butlletí Oficial de l'Estat del 26 de maig, la reobertura està prevista a partir de la fase 2 de la desescalada, a la qual la Comunitat Valenciana entra dilluns. El Ministeri de Sanitat ha delegat l'autoritat per a regular aquestes visites en les autonomies.

El departament que dirigeix Mónica Oltra treballa en coordinació amb el sector en l'elaboració del protocol que regularà com seran aquestes visites. La regulació de les prevencions dels accessos a les residències es farà pública aquest dissabte.

Segons el document base, està previst que es permeta la visita de familiars o persones acostades fins a un màxim de dues persones, i el centre organitzarà visites per a un percentatge d'usuaris al dia que caldrà determinar en funció del nombre de residents. En tot cas, s'hauran de fer en espais a l'aire lliure dins del centre.

De les visites s'exclouran aquelles residències que presenten casos actius de contagi per la Covid-19 i aquelles que han sigut intervingudes per la Generalitat. Les residències d'ancians estan tancades des del passat 12 de març. El contacte telefònic ha sigut l'única relació amb els familiars durant aquests dos mesos i mig d'aïllament.

La pandèmia ha tingut una especial incidència en les residències de majors, que han concentrat la majoria dels morts. Segons dades de la Conselleria de Sanitat, en aquests moments hi ha algun cas actiu a 73 residències.

També et pot interessar

stats