Aquest contingut ja no està disponible per veure.

Un projecte liderat per una valenciana pot ajudar a frenar l’expansió de la Covid-19 amb el rastre del mòbil

4 min.

Aprofitar el rastre de mobilitat que deixem amb la geolocalització del nostre mòbil per a adoptar decisions que ajuden a frenar els contagis del coronavirus. És un projecte capdavanter, que lidera la científica valenciana Núria Oliver i que podria ajudar a conéixer com es propaga el Covid-19 i si les mesures que s’acorden, com ara el confinament, resulten vertaderament efectives.

La iniciativa consisteix a arreplegar la informació anònima que capten les antenes de telefonia, en funció dels usuaris als qui emeten el senyal, per a “fer estimacions dels fluxos de mobilitat i poblacionals”, com ha explicat Núria Oliver en l'informatiu À Punt Notícies nit.

Això permet, per exemple, saber cap on es mou la gent o on es concentra més població, informació que pot ajudar a saber com es propaga el virus i l’efectivitat de les mesures. “El coronavirus s’ha escampat en funció de les relacions personals, en funció de com ens hem desplaçat i com hem interactuat amb gent d’uns llocs i uns altres”, ha concretat.

La científica valenciana, durant la intervenció en À Punt, ha assenyalat que “s’està progressant en la seua implantació a la Comunitat Valenciana i s’usarà per a adoptar decisions”. Finalment Núria Oliver ha remarcat que la informació dels moviments, que ofereix la xarxa de telefonia, es anònima.

Contingut no disponible
stats