Un projecte de Fisabio i l'Hospital Doctor Peset estudia l'impacte del coronavirus en embarassades

També investigarà la possible transmissió d'anticossos de mare a fill.

Sanitàries de l'Hospital Doctor Peset
Sanitàries de l'Hospital Doctor Peset / Fisabio

L'Àrea d'Investigació en Vacunes de la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (Fisabio) en col·laboració amb els serveis de ginecologia i pediatria de l'Hospital Universitari Doctor Peset de València participen en un projecte d'estudi de l'impacte del coronavirus en les dones embarassades i els nounats durant l'embaràs i el postpart.

Està finançat per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i buscarà analitzar si augmenta el risc d'efectes adversos en les dones embarassades infectades així com estimar els riscos que hi ha per al nounat. Dins del mateix projecte també s'estudiarà la possible transmissió d'anticossos de mare a fill i s'espera que els resultats servisquen per a desenvolupar guies i recomanacions per a millorar la seguretat d'aquests grups de població.

L'estudi durarà almenys un any i participaran entre 20 i 40 embarassades amb diagnòstic positiu per Covid-19 i entre 40 i 80 embarassades com a grup de control. L'estudi també es durà a terme en altres centres d'Àsia, Amèrica, Àfrica i Europa.

També et pot interessar