Un positiu després d'una paella amb interns obliga a confinar dos mòduls de la presó d'Albocàsser

La monitora d'un curs de ceràmica va celebrar la fi de la formació amb un dinar per a 43 presos.

El centre penitenciari Castelló-II d'Albocàsser en una imatge d'arxiu
El centre penitenciari Castelló-II d'Albocàsser en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La direcció del centre penitenciari Castelló-II d'Albocàsser (Alt Maestrat) ha decidit confinar dos mòduls de manera preventiva després del positiu per coronavirus d'una monitora que havia impartit un curs de ceràmica a un grup d'interns, segons han confirmat Institucions Penitenciàries.

El contacte més estret de la monitora amb els presos es va produir el passat 28 d'octubre durant una paella amb 43 interns i diversos professionals en una aula de convivència del centre, per a celebrar la fi del cicle formatiu. Aquest dilluns la formadora va comunicar el seu contagi, arran del qual el centre penitenciari va posar en aïllament preventiu el mòdul a què pertanyien els alumnes i un segon on la passada setmana es reubicaren alguns d'aquests interns. La direcció ha començat a fer proves d'antígens per a detectar si hi ha casos positius entre els presos d'aquests mòduls.

El sindicat de presons Acaip critica que la direcció permetera aquesta reunió social, en la situació d'avanç de l'epidèmia actual i amb les restriccions vigents a la Comunitat "què no permeten reunir-se més de sis persones". Demanen una investigació sobre el contagi de la monitora. Des del centre penitenciari es justifica l'autorització pel fet que tot l'alumnat del curs és convivent a la presó, és a dir, que comparteix des de fa mesos els mateixos espais, com el menjador. Els interns que cursaren la formació de ceràmica reben una intervenció terapèutica especial orientada a la convivència, segons s'apunta des del Ministeri de l'Interior.

Ara fa una setmana es va conéixer el primer positiu d'un intern de la presó d'Albocàsser, en la qual, ara mateix hi ha sis funcionaris contagiats i 35 en aïllament.

També et pot interessar

stats